Kategóriák
Geocaching megtalálásaim

Szókereső

Ismét egy egyszerű, de nagyszerű játékot mutatok be, melynek neve Szókereső. Ahogy a neve is mutatja, ez egy magyar fejlesztésű szókereső játék, ami az eddig bemutatott programok nagy részéhez hasonlóan teljesen ingyenes. VIGYÁZAT! Rengeteg szabadidőt igényel rákapás esetén, szinte lehetetlen letenni, csak saját felelősségre töltsd le és kezdj el játszani vele!

 

1

 

Indítás után 3 beállítási lehetőség fogad:

 1. Itt állíthatod be a tábla méretét, ha úgy tetszik nehézségi fokát, melyek a következők: 2×2, 3×3, 4×4, 5×5, 6×6
 2. Itt állíthatod az időt 30 másodperctől végtelen ideig (amíg meg nem találsz minden lehetséges szót)
 3. Itt a játékosok számát állíthatod az egy személyes játékmódtól az akár 6 személyesig

 

2

 

A start gombbal indíthatod és kezdődhet a szóvadászat.

 

A játék célja, hogy értelmes magyar szavakat keress és kirakd azokat a megadott betűkből. Ezt úgy tudod megtenni, hogy az ujjadat húzogatod a betűkön a megfelelő sorrendben. Bármilyen kombinációban kirakható egy szó, összeköthetők a betűk vízszintesen, függőlegesen és átlósan, sőt, mindezek kombinációjával is. A lényeg annyi, hogy egy betű csak egyszer szerepelhet egy szóban és közvetlenül egymás mellett kell elhelyezkedniük. A kijelző tetején mutatja, hogy hány szót találtál meg és összesen mennyit lehet megtalálni, valamint alatta kiírja a már felfedezett szavakat is a szerzett pontokkal és a még rendelkezésre álló idővel együtt.

 

3

 

Milyen szavak kereshetők:

 • Főnévek: köznév, egyes szám. Pl. virág, evés.
 • Igék: jelen idő, E/3, kijelentő mód, alanyi és tárgyas ragozás. Pl. iszik, issza, megy.
 • Melléknevek: Pl. szép, fekete.
 • Főnévi igenevek: Pl. enni, aludni.
 • Melléknévi igenevek: Pl. adandó.
 • Csak jel (pl. többesszám) ill. rag (pl. tárgyeset) nélküli alak!

 

Milyen szavak NEM kereshetők:

 • Keresztnevek (Dóra, Ákos, Tas…)
 • Obszcén kifejezések

4

Az idő leteltével megjelenik az eredménytábla, ami kiemelve mutatja az éppen elért eredményed. Minden egyes beállításhoz külön eredménytábla tartozik, így a játék szinte megunhatatlan, korlátlan ideig élvezetes. Itt meg is mutatja, hogy milyen szavakat lehetett megtalálni a táblán és le is ellenőrizheted, hogy valóban kirakhatók e, valamint a próbálkozásaid is mind kilistáztathatod és ha van olyan szó ami értelmes, létezik és mégsem fogadta el, akkorelküldheted a fejlesztőnek (aki tapasztaltam, hogy gyorsan bele is teszi és egy frissítés keretein belül hamarosan mindenkihez eljut).

 

5

 

A beállításokban néhány dolgot állíthatsz, mivel a szoftver magyar nyelvű így ezekre nem térek ki, minden teljesen egyértelmű.

 

6

 

Az alkalmazás IDE kattintva érhető el!

9498 Összes nézettség: 3 Mai nézettség:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük