Kategóriák
Geocaching megtalálásaim

Zedge – Ingyen tartalmak a telefonodra

A Zedge név mindenbizonnyal sokak számára ismerősen cseng. Akinek mégsem, annak most bemutatom ezt az általam régóta használt szolgáltatást. Igen, szándékosan nem programot vagy weboldalt írtam, mert a kettő együtt egy többnyire ingyen használható szolgáltatás csomagot alkot.

A lényege, hogy több ezer hátteret, csengőhangot és figyelmeztető hangot (sms, naptár, stb) tölthetsz le teljesen ingyen továbbá a kínálatban szerepelnek játékok és élő hátterek is, de ezek közt már akadnak szép számmal fizetős példányok is.

Az oldal lehetővé teszi saját tartalmak (háttérkép, csengőhang és figyelmeztető hang) feltöltését is amik lehetnem személyesek, azaz csak te férsz hozzá de publikálhatod is a világnak a kedvenc zenédből készített csengőhangodat. Ezek mikéntjébe nem fogok belemélyedni, a cikkben csak a telefonról elérhető dolgokat fogom megemlíteni.

Az Androidos kliens (és a weboldal alap szolgáltatásaihoz) regisztráció nem szükséges, csak a Playről pár pillanat alatt telepíted a programot és már élvezheted a több százezer  ingyenes tartalmat. A szoftver kezelőfelülete puritán de mégis elegáns. A nyitó képernyőn egyből elérjük a tartalmakat amik a következők:

 • Wallpapers – Háttérképek
 • Live Wallpapers – Élő háttérképek (vigyázat, nem mind ingyenes)
 • Ringtones – Csengőhangok
 • Notifications – Figyelmeztető hangok
 • Games – Játékok (vigyázat, nem mind ingyenes)

 

bedecs32

 

A képernyő alján lévő 4 gomb:

 • Home – Főképernyő = A program főképernyőjére navigál
 • Downloads – Letöltések = Az eddigi letöltéseket jegyzi meg és egy esetleges adatvesztés vagy telefon csere után újra visszaállíthatod a dolgaid (regisztráció szükséges hozzá)
 • Favorites – Kedvencek = Ide azok az elemek kerülnek, amiket ugyan megjelöltél, hogy tetszik, de nem töltötted még le azokat (regisztráció szükséges hozzá)
 • More – Egyebek = Itt érhetők el a beállítások és a programmal kapcsolatos kiegészítő információk

 

bedecs33

 

Most, hogy bemutattam a kezelőfelületet jöjjön egy példa hogyan tölthetsz le és állíthatsz be tartalmat.

Ha háttérképet szeretnél az nem nagy kaland, a főképernyőn rámész a Wallpapersre, kiválasztod a neked tetsző képet és a képernyő bal alsó sarkában kéken virító Free gombbal kész is vagy.

 

bedecs34

bedecs35

 

Ha csengőhangot vagy értesítési hangot szeretnél beállítani az annyival több (szándékosan nem használtam a bonyolultabb vagy nehezebb kifejezéseket), hogy a tartalom letöltése után a Free gomb átalakul egy lila Set feliratú gombbá. Ha erre rámész akkor tudod megadni, hogy a letöltött hangot (csengő vagy figyelmeztető, az eljárás hasonló) minek szeretnéd beállítani. A lehetőségek a következők:

 • Default ringtone – Alapértelmezett csengőhang, vagyis így fog csörögni a telefonod akárki hív
 • Contact ringtone – Kapcsolati csengőhang, vagyis beállíthatod az adott hangot egy általad kiválasztott személyhez (vagy ha a telefon támogatja csoporthoz)
 • Notification sound – SMS, naptár, stb figyelmeztető hangja
 • Alarm sound – Ébresztő hang

 

bedecs37

bedecs38

bedecs39

 

Ha nem szeretnél hosszasan keresgélni, hanem egy adott dolgot szeretnél megtalálni, akkor a program jobb felső sarkában lévő nagyíró ikonra kattintva tudsz megadni kulcsszót. Csak az angol ABC betűit használd, ugyanis a speciális magyar karaktereket nem engedi használni az oldal. Ezek után mindent kilistáz amire vonatkoztatható a keresett szó, vagyis ha beírod, hogy formula1, akkor (a cikk írásának időpontjában) találatként kapsz 4 hátteret, 99 csengőhangot, 41 figyelmeztető hangot és 4 játékot, amiket a már fent említett módon tehetsz magadévá.

 

bedecs36

 

Hogy ne csak jót írjak a programról, így me kell említsem hogy mivel többnyire ingyenes szolgáltatásokat nyújt van benne reklám. De nem csak az Androidos programok nagy részében megszokott csík a képernyő alján, hanem rengeteg reklám. Úgy képzeld el, mint ahogy Gombóc Artúr a csokiakt. Csík reklám lent, csík reklám fent, négyzetes reklám oldalanként a képeknél, a hangoknál és a legidegesítőbb a néha megjelenő teljes képernyős hirdetések.

 

Az általam feltöltött tartalmakat IDE KATTINTVA éred el.

Az alkalmazás IDE kattintva érhető el!

7418 Összes nézettség: 3 Mai nézettség:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük