Kategóriák
Geocaching megtalálásaim

SOS – Balesetkártya

Engem, téged, barátaidat, rokonaidat bármikor érheti baleset. Ez sajnos nem kiszámítható, tervezhető, nem kívánságműsor. Történhet otthon, az utcán, közúton, vízen, levegőben (és az azt követő nem tervezett földetéréskor) és természetesen ami az oldalam témájához leginkább tartozik, a hegyekben. Lehet kisebb, könnyű sérülés, de lehet komolyabb és sajnos a halálos kimenetelű balesetek sem ritkák. Ezek ellen a legtöbbször nem, vagy csak minimálisan lehet tenni. Ha többed magaddal vagy akkor jó eséllyel lesz aki segítségedre siet, de előfordulhat, hogy egyedül ér a szerencsétlenség vagy éppen többedmagaddal szenveded el azt. Ebben az esetben jöhet jól, ha van nálad SOS balesetkártya.

Ezután a hosszú bevezető után a témára is térnék, amit nem fogok hosszasan fejtegetni, hogy mit is szeretnék. Röviden arról van szó, hogy készítettem magamnak egy kártyát, amit kitöltés után ki kell nyomtatni és állandóan nálam lehet. És jött az isteni szikra, hogy ha már elkészítettem, másoknak is elnyerheti tetszését az ötlet, így közkinccsé teszem. A kártya névjegykártya formátumú (2 oldalas), így akár otthon, akár irodában vagy nyomdában kinyomtatható. Ezután ki kell tölteni a mezőket (lásd a képen), gondolom minden egyértelmű. A Megjegyzéshez érdemes feltüntetni:

  • Gyógyszer érzékenység
  • Allergia
  • Tartós betegség (cukorbetegség, epilepszia, magas vérnyomás, stb)

 

SOS bedecs hu

 

A kártya félbehajtása után a hátoldalán valamennyi európai ország mentőállomásának telefonszáma megtalálható. Az adatok pontos és OLVASHATÓ kitöltése után már csak annyi a dolgod, hogy állandóan magadnál tartsd könnyen megtalálható helyen, hisz életet menthet. Továbbá javaslom, hogy laminál(tas)d is le, így időjárás álló lesz, nem gyűrődik, hosszú ideig olvasható marad.

 

A 112-es általános segélyhívó legjobb tudomásom szerint Európa minden országában él és a következő sajátosságokkal bír:

  • Ingyen hívható
  • SIM kártya nélküli telefonból is hívható
  • Lezárt / védelemmel ellátott telefonról is hívható
  • Minden országban angolul is lehet kommunikálni a diszpécserrel

 

Ez persze egy központi telefonszám, így ha tudod, érdemes baj esetén egyből a (hegyi)mentőket értesíteni, a kapcsolás és újabb várakozás hosszú másodpercei döntőek lehetnek egy nagyobb autó vagy hegyi balesetnél.

 

A kártya a képekre kattintva tölthető le az alábbi formátumokban:

 

 pdf tiff

 

Változtatás nélkül szabadon terjeszthető. Ha tetszik az ötlet, ami szinte semmi idő és pénz befektetésbe nem kerül akkor ajánld ismerőseidnek is!

 

2941 Összes nézettség: 1 Mai nézettség:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük