Kategóriák
Geocaching megtalálásaim

ProStockMaster – A Stock fotós segéd

Prostockmaster egy nagyon hasznos alkalmazás, mivel a képek címét, leírását és a fotókhoz tartozó címszavakat elég egyszer begépelni és minden stock oldalra egyszerre tudjuk feltölteni azokat, ezzel rengeteg időt és energiát spórolva meg magunknak. A program használata napi 5 képig ingyenes (ez a feltöltésre vonatkozik), ha komolyabban szeretnénk foglalkozni a stockkal és több tucat képet feltölteni egyszerre akkor a program kb 10000ft-nak megfelelő euróért vásárolható meg. Ne feledd, ez a program csak a kulcsszavakat, a címet és a leírást tölti fel a képpel, a finombeállításokhoz és a kategóriák beállításához be kell jelentkezni minden oldalon és kézzel megadni azokat, de mint említettem így is rengeteg időt takaríthatunk meg a használatával.

Értelem szerűen ha Windows rendszert használunk akkor az ahhoz valót ha Mac-et akkor az arra írt változatot kell letöltenünk A telepítés menete pofonegyszerű, csak a továbbra kell kattingatni serényen. Első indításnál meg kell adni a program adatbázisának helyét, én ennek egy külön mappát szoktam létrehozni pl “ProStockAdatmappa” néven és azt megjelölöm. Valamint szintén első indításnál felajánlja a szofver, hogy néhány nevesebb stock oldal hozzáférését adjuk meg és le lehet kérdezni vele az eladásainkat, egyenlegünket, de ami a legfontosabb, hogy fel is tölthetjük fotóinkat a programon keresztül (ne feledd, az ingyenes verzió csak 5-öt  enged igaz ez egy kis trükkel kijátszható amiről később lesz szó). Innentől kezdve csak annyi a dolgunk, hogy a program bal oldalán megkeressük a mappát ahol a feltöltésre szánt fotóink találhatók és már lehet is kitölteni a szükséges információkat. Ezek a következők:

  • Title – Kép címe
  • Description – kép leírása (egyes oldalaknál ezt nem kötelező kitölteni, más oldalak megkövetelik ezt, szóval érdemes minden képhez egy 5-10 szavas kis leírást írni)
  • Keywords – Kulcsszavak (ide érdemes minimum 10 és maximum 50 szó közbeírni a képre legjellemzőbb szavakat. Egyes oldalak megkövetelik a legalább 10 darabot más oldalak 50 db-ban maximalizálják)
Végül ha mindennel készen vagyunk a program legalján bejelölhetjük hogy mely ügynökségekhez szeretnénk feltölteni a szoftverből a képeket. Ha bejelöltük nincs más dolgunk, mint a progi tetején a menüben az “Upload”-on belül a “SelectedImages”
Tippek, ötletek:

Ha egy képet feltöltesz próbálj meg minél több kulcsszót megadni hozzá, minden apró kis részletet ami a képen látható, ezzel növelve a kép nézettségét, de figyelj a címszavak sorrendjére is, mert pl a Fotolia ezt is figyelembe veszi kereséskor hogy egy képnél adott esetben hol található az adott címszó a listában.   Ha több, mint 5db képet szeretnél feltölteni egyszerre, akkor mindössze annyi a teendő, hogy minden képnek kitöltöd az információit, majd bejelentkezel az adott képügynökséghez és kötegelten bármennyi fájlt fel lehet tölteni. Onnantól az információkat tartalmazni fogja a kép és csak a kategóriákba kell besorolni ami hatalmas idő spórolás.   Ha ezek után bármilyen kérdésed lenne küldj egy e-mailt és ahogy időm engedi válaszolok.

2534 Összes nézettség: 1 Mai nézettség:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük