Kategóriák
Geocaching megtalálásaim

PayPal

A PayPal egy készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, mely az Elektronikus kereskedelemre szakosodott.

A PayPal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyet azok hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy inkasszómegbízással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról. Internetes vásárlások során nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni illetve továbbítani, hanem a PayPal felhasználói név (E-mail cím) valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához. Ennek természetesen feltétele, hogy a webárúház (vagy egyéb weboldal) szerződéses partnere legyen a PayPal-nak.

regisztralj

Regisztráció lépései:

  1.  Kattints a “Sign Up Today” feliratra
  2. Add meg az országot ahol élsz (esetünkben ez Hungary) majd add meg a nyelvet amin használni szeretnéd (angol, spanyol, francia és kínai). Én most az angol bemutatását folytatom, de aki a másik 3 nyelv enyikét választja valószínűleg megérti és nem is kell neki ez a segédlet. Ennek a lapnak az alján a 3 lehetőség közül válasszuk a legelső lehetőséget miszerint “Personal” azaz egyéni fiókot szeretnénk és klikkelj a “Get Started” gombra. Persze üzletit is létrehozhatsz de abban sajnos nem tudok segíteni.
  3. Ezek után a következő adatokat kell megadnunk: Email address – E-mail cím, Choose password – Jelszó megadása ami legalább 8 karakter kell hogy legyen, Re-password – Ismét üsd be a választott jelszavad, first name – keresztnév, Last name – vezetéknév, Address line 1 – utca és házszám, Address line 2 – ezt nem kell kitölteni, City – a település ahol élsz, State – megye, postal code – irányítószám, Phone number – telefonszám. Ha ezeket kitöltötted a lap alján klikk a nagy sárga gombra.
  4. Ha nincs még bankkártyád, vagy egyelőre nem szeretnéd összekötni a rendszerrel, akkor a lap alján válaszd a “Go to my account”-ot és a fiókodba jutsz. Ezesetben is tudsz pénzt fogadni a payPal számládra, de csak online vásárlásra tudod felhasználni, kártyára ezesetben nem tudod átküldeni. Akinek már van élő dombornyomott (vagy internetes vásárlásra alkalmas) kártyája az a jobb oldali “Pay with my credit card” alatti “Continue” gonbra kattintson.
  5. Az első mezőbe (Card number) a kártya számát kell megadni, majd a kártya lejárati idejét ahogyan a kártyán is látható, végül a CSC számot ami a kártya hátán található utolsó 4 számjegy. Ha kész, katt a “Continue”-ra.
  6. Minden egyes új kártya felvitele (kártyaváltást is beleértve) 400Huf-ba kerül amit a számláról vonnak le és ha ez sikeres akkor a közleményben 4 jegyű kóddal tudjuk érvényesíteni, melyet a Profile-on belül az Add or edit Credit Card menüben az Enter PayPal Code link alá tudunk beírni. Ha beírtuk már csak a Comfirn Card gomba kell kattintani és készen is vagy.
Ezzel össze is kötötted a bankkártyád a PayPal fiókoddal és máris biztonságosan vásárolhatsz, vagy ami nekünk lényeges átutalhatod a “virtuális” pénzed a valós bankszámládra.

Pénz áthelyezése a saját számládra:

Amennyiben már elárasztott a dollár (euró, font) és már a PayPal számládon van, nagyon egyszerű áthelyezni a virtuális pénzt a valódi számlára. Annyi a feladatod, hogy My account menüponton belül a Withdraw lehetőséget választod. A következő oldalon kattints a “Withdraw founds to your bank account” feliratra. Az amount mezőbe írd be az összeget amit át szeretnél helyezni a számládra (ez X-1$ legyen mivel van egy minimális kezelési költség). Szóval ha van 87$ a payPal számládon, akkor 86$ amit biztosan át tudsz utalni magadnak. Klikkelj a lap alján a sárga gombra “Continue” felirattal. A következő oldalon kiírja a rendszer, hogy a megadott dollár milyen értéket képvisel forintban aktuális árfolyamon. Fejezd be a tranzakciót. 🙂

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

 

4291 Összes nézettség: 3 Mai nézettség: