Kategóriák
Geocaching megtalálásaim

Licogiser – tanulj nyelveket ingyen

Sokunknak nem egyszerű az idegen nyelvi szókincs fejlesztése. Az új szavakat nehéz megtanulni, de könnyű elfelejteni, és a fontos szituációkban sosem jut eszünkbe a megfelelő kifejezés. A Licogiser segítségével örökre megszabadulhatsz ezektől a problémáktól! Egyszerűen, gyorsan és hatékonyan memorizálhatod a szavakat és a kifejezéseket. Középiskolásként, egyetemistaként, vagy felnőttként is ezzel a programmal játszva tanulhatsz. A program több játékos modult tartalmaz, amelyeket egy fejlett oktató motor hajt meg. A tanuláshoz elég kiválasztanod egy listát – vagy létrehozni egy sajátot -, ezután ezt rátöltheted a telefonodra és máris bárhol gyakorolhatsz vele. A Licogiserrel hasznossá teheted az ingázással töltött idődet! Ez a tanulási módszer mindenkinél hatásos, és bárhol használható!

Az első lépés, hogy regisztrálnod kell a http://licogiser.eu oldalon, ugyanis a tematikus listákat (szótárakat) itt tudod kiválasztani. A választható nyelvek eme cikk megírásának időpontjában a magyar, angol, német és egyszerűsített kínai. A weboldal bemutatását nem tartom szükségesnek mivel nagyon jól felépített, egyszerű, áttekinthető és egyébként is az Androidos alkalmazás a lényeg ebben a leírásban, így hát térjünk is rá magára az alkalmazásra.

lico01

A Licogizer alkalmazást Androidra ide kattintva éred el és telepítheted:

Lényeges, hogy a programnak csak a telepítéséhez van szükség internet kapcsolatra valamint a listák letöltéséhez, ha ezek megvannak offline is használható. Első indításkor be kell jelentkezni a weboldalon regisztrált fiókkal vagy létre kell hozni egyet ha még nincs. Ezután egy néhány szóból álló Demo lista áll rendelkezésre, ami éppen hogy a kipróbáláshoz elegendő, így érdemes már az elején letölteni néhány tematikus listát amit szintén a weboldalon jelöltél ki.

lico02

A program menüje

lico03

3 lista, melyből már lehet gyakorolni

lico04

Az első lehetőség (mert ez még nem játék) a Mindent mutat egy áttekintés a lista szavairól. Gyakorlatilag egy angol-magyar szótár (ebben az esetben).

lico05

A Feleletválasztó a lista szavait véletlenszerűen feldobja és ki kell választani a helyes megfelelőjét a másik nyelven (ezesetben angol-magyar). Az szintén véletlenszerű, hogy melyik nyelvről melyik nyelvre történjen a felismerés.

lico06

Nekem külön tetszik, hogy pl. az állatok listában nem csak az állatok neveit lehet megtanulni, hanem azok hangját is.

lico07

Hibás válasz esetén megtudhatod és memorizálhatod a helyes szót (amit a program jó eséllyel hamarosan újra fel is dob).

lico08

A Beírós játék lényege, hogy immáron nem csak ismerni kell a szavakat, de le is kell tudni írni azokat.

lico09

 

lico10

A Harc az idővel játékban 90 másodperc áll rendelkezésre a szópárok helyes eltalálásához. Gyakorlatilag a Feleletválasztó klónja, csak itt nem darabra hanem időre megy a játék.

lico11

Ezzel a játékkal a szavak pontos előhívását gyakorolhatod. A játék célja Bábel tornyának felépítése a hibátlan válaszok beírásával. Bármilyen hiba esetén a torony ledől, és előröl kell kezdened az építkezést.

lico12

Én mondom, te mondod játék:

Ha az írás már jól megy, jöhet a kiejtés. Először az eszköz kimondja a kívánt szót, majd várja tőled a pontos választ. Ha hibásan ejted ki a szót, akkor kiírja, hogy a helyes válasz helyett a válaszodat minek lehetett érteni. Helyes kiejtés esetén jön továbblép a következő szóra. A program teljes körű használatához egyéb kiegészítő szoftverek szükségesek.

lico13

Ha már nagyon jól mennek a gyakorlatok lehetőség van statisztikát lekérni, sőt, megosztani azt másokkal a weboldalon keresztül.

 

Az alkalmazás IDE kattintva érhető el!

2588 Összes nézettség: 2 Mai nézettség: