Kategóriák
Geocaching megtalálásaim

Kaki térkép

Namármost kedves olvasó, mivel ez nem egy szakmai blog és/vagy weboldal, így megengedek magamnak egy kicsit groteszken poénos program bemutatót is. Ha nem szereted a megbotránkoztató / vicces, (ki hogy nevezi) dolgokat, akkor kattints erre a linkre és nézz más elfoglaltság után. Ha pedig ezt olvasod, akkor látszólag vevő vagy az ilyesmikre, így ez a cikk Neked készült!

 

Eme zöld robotos alkalmazás, melynek neve magyarra fordítva Kaki térkép, némileg összefügg a túrázással is. Na ne gondolj semmi gusztustalan dologra. A program mindössze arra jó, hogy egy Google térképen lerak egy jelölőt ami azt a helyet jelöli (GPS pozíció alapján) ahol éppen rádjött a szükség.

A program a Playről letölthető és teljesen ingyenes. A 2Mb-os adatcsomag települése után első indításkor közli velünk az app, hogy mit is szedtél le és mire jó és néhány gyorstippet is ad, mint például, hogy a dolgod elvégzésének helyét megoszthatod barátaiddal vagy az egész világgal. Ez mondjuk a Mount Everesten még akár menő is lehet, merthát ugye kakkantani ott is kell.

 

poo1

 

A kezelőfelület olyan egyszerű, hogy a faék ehhez képest maga az LHC. Ugyan magyarul nem tud, de kb 4 szót kell megjegyezned hogy tudd használni. A legfontosabb gomb a jobb felső sarokban lévő “Drop the poop” ami annyit jelent, hogy “dobj egy kakit”, magyarán ezzel tudod letenni a jelölőt, ahol éppen guggolsz / ülsz. Kicsivel ezalatt 3db gomb van. A “You” feliratúval a saját pottyantásaid tudod megnézni és dagadhat a májad, ha mondjuk a Matterhorn tövében van egy jelölőd. az itt lévő jelzéseket csak te láthatod, senki más.

 

poo2

 

A következő “Friends” menüben a barátaid által megosztott helyeket fedezheted fel akiket nick név alapján tudsz felvenni (később még lesz szó róla, hogyan adhatod meg saját Nicked).

 

apoo3

 

Végül a “World” menüben “Az egész világ egy nagy WC” mondás életre kel, avagy új értelmet kap és a világban elszórt ganajokat tekintheted meg. Pontosabban azok valaha volt helyét.

 

poo4

 

A beállítások tömkelegében egyelőre nem lehet elveszni, 3 opciót tudsz állítani: A “Share poop map”-pal engedélyezed, hogy a világon mindenki láthassa prodoktumaidat. A “Share with friends” bepipálásával csak a barátaid csodálhatják meg milyen helyen volt szerencséd üríteni. Legalul tudod megadni a beceneved amivel megjelensz a nagy nyilvánosság előtt.

 

Ahogyan már írtam, ezt a programot nem megbotránkoztatásból mutattam be, ez inkább egy görbe tükör, hogy az Android mi mindenre jó (vagy épp nem jó, ezt mindenki döntse el maga). Mindenesetre ékes bizonyítéke ez annak, hogy nem csak sziPhonera születnek értelmetlen, idióta, semmirekellő alkalmazások. 🙂

 

Az alkalmazás IDE kattintva érhető el!

2685 Összes nézettség: 2 Mai nézettség:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük