Kategóriák
Geocaching megtalálásaim

Mobillal készült fotók értékesítése

Jelen leírásban egy olyan képügynökséget mutatok be, akiknél kizárólag mobiltelefonnal készített fotók tölthetők fel. Vagyis a webes felületen csak vásárolni lehet, feltölteni csak az iOS vagy Androidos alkalmazással. Na de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk is miről is van szó.

 

 iphone

 

Kövezz meg kedves olvasó, de az én személyes véleményem az, hogy a mobiltelefon (legyen akárhány megapixeles is a kamerája) nem arra való (és a közeljövőben ez így is fog maradni), hogy az azzal készült fényképeket értékesítsük. Miért is gondolom ezt? Mert akárhány megapixeles is, csak és kizárólag megfelelő fényviszonyok közt lehet használható képet készíteni velük. Minden más esetben ami az optimálistól eltér életlen, zajos, rossz minőségű képeket készítenek, a fény egyensúlyáról nem is beszélve. A mobil fotó arra jó, hogy gyorsan lejegyzetelj valamit, a rendes fényképezőgép mellett azzal is megörökíts egy helyet ahol jártál mivel ez állandóan nálad van és tudod mutogatni ha szóba kerül. De ha mégis arra vetemednél, hogy te a telefonnal is olyan képeket tudsz készíteni amit úgy gondolsz, hogy valaki akár pénzt is adna érte (nem is keveset), akkor íme a lehetőség, nem fosztalak meg tőle.

 

foap2

 

Kezdetben csak iOS rendszeren volt elérhető a szolgáltatás (ami a feltöltés részét érinti), de 2013 szeptemberétől az Androidosok is élvezhetik a képeladás eme módját.

foap_lastsold

 

foap_popular

A weboldal maga nem szokványos, számomra vicces kinézetű, ami vektorgrafikákból lett “összedobálva”. A regisztráció a végletekig le  van egyszerűsítve, egy email címet, egy felhasználónevet és a jelszót kell megadnod, valamint a két pipa közül a felsőt bejelölni miszerint elfogadod a felhasználási feltételeket. Ezután jöhet a Signup gomb és kész is vagy. Ezután be kell jelentkezni a mobil alkalmazáson keresztül és nézegetheted a mások által feltöltött, sok esetben kétes minőségű alkotásokat.

 

foapsite

 

A lap tetején férsz hozzá a beállítási lehetőségekhez, profilodhoz. Alatta van egy szerintem baromi otromba hatalmas kereső mező, ahol keresni tudsz a feltöltött fotók közt ha nézelődni vagy vásárolni szeretnél. Ezután pedig jönnek a képek vegyesen amit a már meglévő iPhone / iPad  / Android tulajok töltöttek fel a gyors meggazdagodás reményében.

Ha te magad is szeretnél fotókat feltölteni akkor előbb hitelesíteni kell magad, ami annyiból áll, hogy a menüben kiválasztod a “Verify yourself” pontot és feltöltesz egy olyan személyes dokumentumot, amin angolul is láthatók, hogy mi micsoda (én az útlevelet szoktam), a jogosítvány annyira nem egyértelmű szerintem. Ne ijedj meg, nem fognak visszaélni vele, ez az azonosítás bevett szokás a képügynökségeknél ami valahol érthető is.

Ha ezzel megvagy, már töltheted is fel a jobbnál jobb fotókat az albumodból (Upload  photos) és reménykedhetsz benne, hogy valaki felfigyel rá és meg is vásárolja. Hogy milyen fotókat érdemes feltölteni arról IDE KATTINTVA olvashatsz.

A kép feltöltése után meg kell adnod a publikáláshoz szükséges információkat (kép címe, leírás, kulcsszavak). Ezeket természetesen angolul és a kulcsszavakból minél többet adj meg, hogy nagyobb legyen az esélye, hogy egy keresésnél a te képed is a listára kerül.

foap_keywords

foap_varakozas

A feltöltött kép akkor lesz aktív, ha 5db, más által készített fotóra szavazol amit a program random választ ki. Ezt én azért nem tartom szerencsésnek, mert ahogy írtam, rengeteg az igazán gagyi és rossz minőségű kép, amire értelem szerűen nem fogsz 5*-ot adni, viszont a kép tulajdonosa bosszúból vissza lepontozhatja a te fotódat is.

foap_rating

Amit kiemelnék és nagyon jó ötletnek tartom, hogy vannak úgynevezett küldetések (Join missions). Itt egy megrendelő leírja, hogy milyen témájú képet szeretne és ha a tiéd választja ki, akkor busás összeg ütheti a markod (esetenként több száz! amerikai dollár).

foap_mission

A befolyt összeget ez az ügynökség is PayPal-ra utalja, így pofon egyszerű valós pénzt csinálni a virtuális dollárokból.

Azért csak most írok ilyen részletesen a Foap-ról, mert a 2013 szeptemberi Androidos alkalmazás még igen kezdetleges és bugos volt, de mostanra úgy kiforrta magát, hogy úgy éreztem most bedobom a közösbe. 🙂

regisztralj

[app]com.foap.android[/app]

A portfólióm a képre kattintva nézheted meg:

foap_sajat

Az alkalmazás IDE kattintva érhető el!

3369 Összes nézettség: 1 Mai nézettség:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük