Kategóriák
Geocaching megtalálásaim

Ismertető – Fotolia

A Fotoliát 2005 Novemberében alapította 3 fiatalember. Mint a legtöbb képügynökség ők is fotók, videók és vektorgrafikák értékesítésével foglalkoznak. Jelenleg több, mint 4 millió regisztrált ügyfelük van, 23 országban 15 nyelven vannak jelen és 27 millió képpel rendelkeznek. Székhelye New Yorkban található, emellett Seattleben, Washingtonban és Párizsban is van irodájuk.

A regisztráció ennél az ügynökségnél sem bonyolult, talán egyedül a folyamatot követő teszt az, amihez nem árt, ha egy kicsit megérted az angol nyelvet.

fotreg1

 

Első lépésként kattints a “Create my account now!” feliratú zöld gombra, majd töltsd ki az azt követő regisztrációs lapot a következő példa alapján:

fotreg2

A felhasználónév 3 és 16 karakter közt kell hogy legyen, ahogyan a jelszó is (nem árt, ha legalább 8 karakter hosszú a jelszó és tartalmaz kis és nagy betűket valamint számokat is. Természetesen a Fotoliától is fog érkezni egy email, amiben a linkre kattintva meg kell erősíteni a regisztrációt.

fotreg3

Ha ezt látod rossz dolog már nem történhet. 🙂 A fiókod sikeresen elkészült. Most jöhetnek a személyes adatok:

fotreg4

Ezt átnézzük egy kicsit alaposabban:

A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező és valós adatokat kell megadni, mert minden képügynökségnél itt is igazolni kell a személyi azonosságot

 • A Title mezőnél ha fiú/férfi/úr vagy, akkor a Mr-t válaszd. Ha lány/nő/hölgy vagy, akkor az Mrs-t. Ha még nem döntötted el, akkor amelyik közelebb áll a szívedhez. 🙂
 • A First namehez a keresztneved írd ékezetek nélkül
 • A Last namehez a vezetékneved szintén az ékezetek mellőzésével
 • Az Account typenál az Individualt válaszd ha magánszemélyként regisztrálsz, a Company-t ha cégként
 • A Country mellett a Hungary legyen kiválasztva ami azt jelenti, hogy Magyarországon élsz. Ha nem itt akkor értelem szerűen azt az országot ahol tartózkodsz
 • Az Address mezőbe az utca és házszám kerüljön
 • A City mezőbe a település ahol élsz
 • A State/Province mezőbe a megyét írd be ahol élsz, persze csak ha szeretnéd, mert ezt nem kötelező
 • A Zip/Postal Code-hoz az irányítószámod
 • A Telefon megadása nem kötelező, nekem meg van adva, de 2005 óta még egyszer sem hívtak fel, hogy unalmukban beszéljenek valakivel vagy magánéleti tanácsot kérjenek
 • Van egy kis checkbox I have an alternate billing address felirattal, ezt csak akkor kell bejelölni és kitölteni, ha a számlázási cím eltér a fent megadottól. És persze ez arra vonatkozik, ha fotót venni szeretnél és nem eladni.
 • A következő mező a How did you hear about us? (Honnan szereztél tudomást rólunk?) Itt lehetőleg az Other: Specify below-t válaszd és az Other mezőbe írd be, hogy bedecs.hu vagyis hogy tőlem tudsz az oldalról. Köszi. 🙂
 • Végül de nem utolsósorban az utolsó 2 jelölőnégyzetet akkor jelöld be, ha szeretnél hírlevelet és egyéb infókat kapni a Fotoliától.

Ha mindennel megvagy bökj rá a nagy zöld gombra amin a “Confirm account creation” felirat olvasható. Ezzel a mozdulattal el is készült a profilod teljes egészében.

Ha fotókat (videókat, grafikákat) szeretnél értékesíteni, akkor kontribútorrá kell válnod. Ezt úgy teheted meg, hogy igazolnod kell magad. Ennek lépései a következők:

 1. Scanneld be vagy fotózd le egy olyan személyes okmányod, amin angolul is fel vannak tüntetve az adataid (útlevél, személyi igazolvány)
 2. Menj a My account – My Profile – Contributor parameters menübe és az ID Card File melletti gombra kattintva töltsd fel az okmányt. Ha ez megvan, pár napon belül elbírálják a fiókod, a főoldalon megjelenik egy Customer mode / Contributor mode (lásd kép) kapcsoló és kezdődhet is a képfeltöltés.

foccmode

A leírás hamarosan folytatóik a regisztráció menetével és a képek feltöltésének leírásával…Fotolia

Portfólióm a Fotolián:


fotoliaportfolio

2231 Összes nézettség: 2 Mai nézettség: